"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 30 January 2011

Catalog Floral, A si B

In ordine alfabetica, si in cateva episoade urmeaza florile din gradina mea. Pentru fiecare floare voi alege doar cate o poza ( eh, poate doua?)  si e cam greu sa ma opresc doar la una! Apoi, trebuie sa fac o regula despre care nume il voi folosi: cel latin, cel romanesc sau cel englezesc...? Dupa o scurta deliberare am hotarat ca litera de catalog va fi dupa cum numesc planta, pentru ca uneori le spun numele in engleza, alteori in romana sau latina.
Primul episod: Litera A
Si incep cu Ardei... ardei romanesti din seminte cumparate de la Kaufland si trimise prin posta in Canada, unde au crescut frumos si au fost deliciosi. Ce buni sunt ardeii de acasa! 

Anisse Hyssop - Agastache, Isop  din categoria plantelor aromatice si preferate de colibri.
 
 Alyssum, planta anuala, excelenta ca planta de bordura.
Litera B
Busuioc, Basil  -  Columnar Basil, creste pana la 1,2m; varful depaseste balustrada terasei. A crescut in ghiveci si l-am pus la iernat in garaj, oare isi revine la primavara?
Black-Eyed Susan,  Rudbeckia sau Suzana-cu-ochi-negri, planta  perena
 si Black-Eyed Susan Vine, Thunbergia Vine -  planta cataratoare anuala
Balsamine, Impatiens - am umplut gradina cu ele. Un adevarat magnet pentru bondari si albine. Sunt pline de flori toata vara, dar sunt foarte sensibile la bruma.

4 comments:

  1. Frumoasa gradina, o placere sa te plimbi prin ea.

    ReplyDelete
  2. Bine ai venit V, poarta e mereu deschisa!

    ReplyDelete
  3. O aruncatura de bat: din Constanta -Romania pana-n Ontario-Canada, dar ce nu face omul pentru un hobby. Multumesc de invitatie.

    ReplyDelete
  4. Rudbeckiei hirta, la noi, i se spune Bumbii Husarului (deseori se confunda cu denumirea de Suzi cu ochi negri cum o denumesc anglofonii, pentru ca seamana cu Thumbergia) :) Dar, oricum i-ai spune, este atat de decorativa incat mi-e draga sub orice denumire....

    ReplyDelete