"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 7 August 2011

Puiul adoptat

Face atata  galagie ca e imposibil sa nu il vezi. Un pui de nu -stiu-care-pasare sta cocotat pe feeder-ul gol al Finch-ilor si tipa dupa mama lui: e foarte flamand.
 Pasarea mama e pe undeva pe jos culegand seminte, si o aud cum raspunde ciripind agitat. Ma intreb ce pui o fi asta, zboara singur si pare destul de mare sa-si gaseasca singur hrana. 
La un semnal, isi ia zborul si se duce pe gard, iar mama dupa el... se vede ce flamand e???
Daca vi se pare ca puiul e cam mare in comparatie cu mama mai micuta... nu va inselati! Puiul e dublu ca marime, iar mama pare sa fie un fel de vrabie canadiana. I-am vazut de vreo doua zile,  si am crezut ca nu vad bine: sigur mama e mai mica, mult mai mica. O fi hranind un pui de cuc? oricum ar fi si orice ar fi, puiul si mama adoptiva se inteleg tare bine,ea e grijulie si cum il aude ca tipa, ii raspunde si imediat apare langa el.
Vara asta am avut si un cuib de Robini ....cred ca trebuie sa mai invat cate ceva din lumea pasarilor.


1 comment:

  1. ar putea fi cuc, intr-adevar. ce ti-e si cu instinctele astea materne ... "ce conteaza ca puiul e un monstru, e al meu."

    ReplyDelete